Báthory Anna Református Általános Iskola és Óvoda
href="mailto:moc!pont!liamg!kukac!aloksifer!pont!anna!pont!yrohtab">moc!pont!liamg!kukac!aloksifer!pont!anna!pont!yrohtab

Iskolánkról

„Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.”                  (Péld. 22,6)

 

Nyírbátor Szabolcs – Szatmár – Bereg megyében, a Nyírség szívében található történelmi kisváros. Az általános iskolánk több mint 30 éves múltra tekint vissza. Isten kegyelméből 2012 szeptemberétől a Nyírbátori Református Egyházközség fenntartásában működik, 2019 őszétől pedig óvodai neveléssel is bővült. Intézményünk 2016-tól viseli Báthory Anna nevét, akire méltán büszkék lehetünk, hiszen vidékünkön erősítette és népszerűsítette a reformációt. A nevelési – oktatási komplexumunk a város központjában, nyugodt, csendes lakóövezetében minden irányból könnyen megközelíthető. 

         A Báthory Anna Református Általános Iskola és Óvoda felekezetileg nyitott oktatási központ, mely gyermekközeli módszereivel, kimagasló eredményeivel és keresztyén nevelésével komplex tudást biztosít diákjainak.

          A pedagógusaink magasan képzett, hivatásuk iránt elkötelezett nevelők. Folyamatos képzéseken, szakmai tanfolyamokon, új módszertani, nevelési programokon, élménypedagógiai foglalkozásokon, előadásokon, műhelymunkán vesznek részt.

         Alsó tagozaton osztályonként két tanítónő végzi egész napos oktatásban pedagógiai tevékenységét. Felső tagozaton a diákok számára tanulószobai foglalkozásokat, tehetséggondozási lehetőségeket biztosítunk. Az oktatási intézményben négy- munkaközösség (alsó tagozat, természettudományi, társadalomtudományi, osztályfőnöki), valamint két- munkacsoport (hittan, mérés-értékelés) működik.

         Az iskola épületét folyamatosan korszerűsítjük. Az energetikai felújítás első lépése a nyílászárók cseréje és a homlokzat szigetelése már megtörtént. A tanításhoz szükséges tárgyi eszközöket biztosítjuk a XXI. század igényeinek megfelelően. Az osztálytermek mindegyike digitális táblákkal, illetve szélessávú internetes hálózattal felszerelt. Minden lehetőséget megragadunk a szemléltetőeszközök bővítésére, technikai eszközök beszerzésére, az esztétikus, gyermekbarát környezet megteremtésére. A megyében egyedülálló „Digitális tudás termé”-t 2017 őszén alakítottuk ki, hogy tanulóink látásmódját, gondolkodását, ismereteit minél hatékonyabb módszerekkel fejlesszük. Az iskolai könyvtár gazdag állománya az alsó és felső tagozat tanulói és pedagógusai számára is elérhető.

Az intézményünkben kiemelkedő a sportélet. Tornatermünk és a hozzá tartozó öltözősor 2016-ban újult meg, valamint korszerű sportszereket vásároltunk diákjainknak. Az iskolaudvart szintén folyamatosan fejlesztjük. A gyermekeket mozgást fejlesztő játékudvar és 2019 tavaszától korszerű, műanyag borítású sportpálya várja. Az Arany Sárkány Focisuli 2008-ban alakult meg, azóta mindig bővülő létszámmal, illetve országos eredményekkel büszkélkedhet. A foci mellett a kézilabda és a kölyökatlétika is nagy népszerűségnek örvend, állóképességet, kitartást, fegyelmet, koncentrációt fejlesztve. Minden tanulónknak biztosítjuk az úszásoktatást, és tehetséges tanítványaink a városi úszószövetség tagjaiként szép eredményeket érnek el.

         Iskolánk építőköve valójában nem a tégla, hanem a keresztyén szellemiség és értékrend, mert hiszünk abban, hogy csakis a közösen formált cél és akarat tehet minket sikeressé, olyan iskolává, ahová örömmel járnak a diákjaink.

 

Megosztom

Közelgő események

Hasznos információk

Ebédbefizetés:

 • Hétfő – Péntek     7:00 – 13:00
 • Étlap

               2023. június 12 - június 16.

               VAKÁCIÓ

 

Ügyfélfogadás:

 • Hétfő – Csütörtök: 7:30 – 16:00
 • Péntek:                     7:30 – 13:00

Csengetési rend:

 • Csendes
  percek:        07:50 – 08:00
 • 1. óra:          08:00 – 08:45
 • 2. óra:          09:00 – 09:45
 • 3. óra:          10:00 – 10:45
 • 4. óra:          11:00 – 11:45
 • 5. óra:          12:00 – 12:45
 • 6. óra:          12:50 – 13:35
 • 7. óra:          13:50 – 14:35
Digitális jólét program
hatartalanul