Báthory Anna Református Általános Iskola és Óvoda
href="mailto:moc!pont!liamg!kukac!aloksifer!pont!anna!pont!yrohtab">moc!pont!liamg!kukac!aloksifer!pont!anna!pont!yrohtab

A jókedv soha nem érhet véget 2019. augusztus 21.

A jókedv soha nem érhet véget

A nyári szünidő a pihenésről, a kikapcsolódásról szól minden gyermek számára. A nyírbátori református iskolánk minden évben gazdag programmal készül, hogy hasznosan és közösségi élményeket szerezve töltsék tanulóink a vakáció napjait.

A hittan tábort minden évben nagy érdeklődés kíséri. Az idén a Tékozló fiú és Bálám történetét dolgozták fel a gyerekek. A szabadidőben daltanulás, ugráló vár, bohóc műsor, akadálypálya, kincskeresés, arcfestés tette még élménydúsabbá a forró nyári napokat. A tábor zárásaként a Kerekerdő élményparkban már érkezéskor elkezdődött a játék. Mesebeli birodalom tárult a gyerekek elé interaktív mesepavilonokkal, majd a játszótér-rengetegben a kis lurkók kiélhették mozgásigényüket.

Diákjainkkal az idén is kifutott a Bárka a magyar tengerre Balatonfenyvesről és Balatonszárszóról. Alsó és felső tagozatosaink népes csapata szállt be a Magyarországi Református Egyház szervezésében megvalósuló programba. A táborozó matrózok mindennapjait a játék, a fürdőzés, a vitorlázás, közösségépítő, élménypedagógiai foglalkozások tették feledhetetlenné.  Találkozhattak Pápai Jocival és tűz-showban is gyönyörködhettek, sőt még közös táncot is tanultak, amelyet reméljük mi is megnézhetünk majd szeptemberben!

KOMPLEX Természettudományi táborban bővíthették ismereteiket a felső tagozatosok. Érdekes kísérleteket próbálhattak ki, kirándultak a Hortobágyi Nemzeti Parkba, meglátogatták a Madárkórházat. Nyíregyházán a Botanikus kert növényeit csodálhatták meg és megismerkedtek az Egyetem Természettudományi tanszékével. Konyhai tapasztalatokat is szerezhettek saláta készítés közben, amelyet jó étvággyal fogyasztottak el. A nyári forróságban a Sárkány Wellnes és Gyógyfürdő kellemes vizű medencéiben hűthették magukat a táborozók.

A német és angol nyelveket gyakorolhatták és informatikai ismereteiket hasznosíthatták tanítványaink tábori keretek között. Az élő nyelv használatát segítette Lotti és Nola, a két kaliforniai kislány. Az idegen nyelvi történetek feldolgozásán keresztül gazdagodott a gyerekek szókincse, fejlődött szövegértésük.  A robotok programozása, a számítógépes rajzolás, kézműves foglalkozások, kirándulás a Nyíregyházi Zoo-ba - mind a hetet tették felejthetetlenné.                                                                                                                              

A napközis tábor mindennapjai a játékról szóltak. A társasjátékok, kézműves foglalkozások, akadályverseny, számháború – az önfeledt móka és kacagás színterei voltak. A KRESZ parkban megismerkedtek a közlekedési szabályokkal – és egy jót bicajoztak is! A kor kihívásainak megfelelt a Bee-Bot robot méhecske programozása és a Digitális tudás termét is birtokba vették a legkisebbek.

A nagy meleg sem tántoríthatta el a sportot szerető gyerekeket. A hazai kézilabdázás fellegvárában, Veszprémben Nemzetközi Kézilabda Fesztiválon vettek részt a U14 korosztályos fiúk. A Cell-Cup Európa egyik legnagyobb kézilabda fesztiválja, ahol a magas színvonalú mérkőzéseken túl megannyi speciális programmal gondoskodnak arról róla, hogy az ott eltöltött 6 nap egy életre szóló élmény legyen. Az iskolai edzőtáborban a lányok és a fiúk készülhetnek intenzíven a kézilabda szezonra.

Már kilencedik éve érkeznek gyerekek testvérgyülekezetünkből, a romániai Mezőcsávásról szabadidős táborba. A Balaton déli partján tölthettek el egy hetet, ahol sportversenyek, kirándulások, vitorlázás, bobozás és fürdőzés töltötte ki tartalmasan a mindennapjaikat.

Táborainkban közel 400 gyerek töltötte el hasznosan a napokat. Szeretettel megköszönöm azoknak a pedagógusoknak a munkáját, akik hozzájárultak ahhoz, hogy tanulóink élményekkel gazdagodva, életre szóló élményeket szerezhettek maguknak.  Kívánom, hogy Isten gazdagon áldja meg életüket, családjukat és munkájukat!

Nagyhaju Katalin igazgatóhelyettes

Megosztom

Közelgő események

Hasznos információk

Ebédbefizetés:

 • Hétfő – Péntek     7:00 – 13:00
 • Étlap

               2023. június 12 - június 16.

               VAKÁCIÓ

 

Ügyfélfogadás:

 • Hétfő – Csütörtök: 7:30 – 16:00
 • Péntek:                     7:30 – 13:00

Csengetési rend:

 • Csendes
  percek:        07:50 – 08:00
 • 1. óra:          08:00 – 08:45
 • 2. óra:          09:00 – 09:45
 • 3. óra:          10:00 – 10:45
 • 4. óra:          11:00 – 11:45
 • 5. óra:          12:00 – 12:45
 • 6. óra:          12:50 – 13:35
 • 7. óra:          13:50 – 14:35
Digitális jólét program
hatartalanul